SEO optimalizace - ještě hezčí "hezké URL adresy" v redakčním systému NetNews

Proč je dobré mít hezké URL adresy stránek?


Jedním z faktorů pro dobré zaidexování webu do vyhledávačů jsou "hezké URL adresy" (nebo také SEO friendly URLs, Cool URLs apod.).

Statické stránky vytvářené ručně mají adresy, které zapisuje a volí kodér stránek. Pokud je kodér opravdu pečlivý a nespokojí se s označením stránek čísly, může adresa vypadat například takto:

URL adresa statická

Redakční systémy, eShopy a dynamické stránky - jak to bylo dříve


Dynamické stránky (a tedy i stránky redakčních systémů a eshopů) mají obvykle standardně URL adresy plné čísel a parametrů, například:

URL adresa dynamická 1

Takové adresy se ve vyhledávačích ale hůře indexují - vlastně mají všechny strany stejnou adresu odlišenou jen parametrem. Pro vyhledávač je tak těžké rozlišit například mezi stranou nabízející vaše hlavní služby a nedůležitou stranou, která jen odesílá hlasování návštěvníků v anketě.

Kromě toho mají slova v URL adrese dost velkou váhu pro samotné zaindexování obsahu stránky. Pokud napíšete článek o montáži střešních oken a URL adresa bude obsahovat „/montaz-stresnich-oken/“, tak se ve vyhledávačích po zadání těchto klíčových slov bude zobrazovat na vyšší pozici, než kdyby URL adresa namísto toho obsahovala například „?kategorie=52164“.

Krok druhý – optimalizace URL adres redakčního systému pro vyhledávače


Proto moderní redakční systémy přišly s technologií Cool URLs, která namísto parametrů používá adresy ve tvaru vhodném pro fulltextové vyhledávače, která vypadá například takto:

URL adresa dynamická 2

Tyto adresy se ve vyhledávačích indexují stejně dobře jako statické stránky. Obsahují ale stále ještě čísla, která sice usnadňují spolupráci s databázovými servery redakčních systémů, ale člověk si je nedokáže zapamatovat. Stačí si jen představit, že je máte nadiktovat někomu po telefonu.

Krok třetí – optimalizace URL adres redakčního systému pro návštěvníky


Konečnou odpovědí jsou tedy URL adresy ve tvaru stejném, jako mají statické URL adresy, například:

URL adresa dynamická 2

Přestože máte vždy aktuální dynamický web, který si sami spravujete v redakčním systému, máte stejně hezké adresy jako u toho nejpečlivějšího kodéra vytvářejícího ručně stránky.

Redakční systém NetNews Publisher nyní podporuje tento nejnovější typ „hezkých“ URL adres. Stávající zákazníci mohou požádat o bezplatný převod na tuto technologii zdarma, noví zákazníci ji dostávají automaticky.

URL adresy jsou automaticky vygenerovány podle názvů sekcí a článků. Pokud vám nevyhovují automaticky vygenerované URL adresy, můžete si zvolit vlastní:

URL adresa článku

URL adresa sekce

Proč my?

 

Jednoduchost

JEDNODUCHÉ OVLÁDÁNÍ

Zjednodušování je naše posedlost.

STABILITA

12 let vývoje a podpory.

VŽDY AKTUÁLNÍ

Automatické, pravidelné aktualizace.

 

Styl

MODERNÍ DESIGN

Aby si vaši návštěvníci řekli: WOW!
PROFESIONÁLNÍ FOTOGRAFIE

Interiéry, exteriéry, postprodukce.

VARIANTNÍ NÁVRHY
Několik variant grafických návrhů.

 

Funkčnost

RESPONZIVNÍ WEBY

Připraveno pro tablety a mobily.
SOFTWARE JAKO SLUŽBA

Zajistíme vše potřebné.
SEO OPTIMALIZACE

Výborná podpora SEO, statistiky.

Vybraní klienti


Podporovaná řešení